DEL

Sidste år fejrede Jeep 75 års jubilæum, og nu er det igen tid til at finde fødselsdagsflagene frem. For i år runder en af de vigtigste modeller fra fabrikken i Detroit et markant jubilæumsår. Det er nemlig 25 år siden, Jeep Grand Cherokee første gang trillede af samlebåndet og ud på vejene verden over.

Grand Cherokee er solgt i mere end 5,5 mio. eksemplarer siden lanceringen i 1992. Den er samtidig en af de mest prisbelønnede SUV gennem tiden, og her 25 år senere – og i sin fjerde generation – er den ikoniske Jeep stadig en af de bedst sælgende i klassen på verdensplan.

Hele Jeep Grand Cherokee modelprogrammet – fra Limited til den hidsige SRT-udgave med HEMI V8 motor og 468 hk – får nu en let udvendig opdatering med smallere frontgrill og LED-tågelygter. Samtidig lanceres Grand Cherokee Trailhawk, en helt ny version i Grand Cherokee udvalget. Den er udstyret med en 3-liters V6 MJT-dieselmotor med 250 hk, 8-trins automatgear og et meget avanceret firehjulstræk.

Terrængående topmodel 

Jeep Grand Cherokee Trailhawk adskiller sig fra de andre modeller ved at have udstyr som Quadra-Lift luftaffjedring, Quadra-Drive II-firehjulstræk, 18” alufælge med Kevlar-forstærkede dæk og ekstra beskyttelse af undervognen. Indvendigt er der bl.a. specifikke sæder med bedre støtte for off-road kørsel samt et specielt modul i infotainment-systemet, som viser off-road informationer i det store display i midterkonsolen.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk bærer et lille logo på forskærmene med ordene ‘Trail Rated’. Det fortæller, at denne Jeep er beregnet til seriøs off-road kørsel, og at den klarer selv de mere ekstreme terrænruter.

Trail-ratede Jeep modeller skal gennemgå en række udfordrende tests i noget af verdens mest krævende terræn i alle slags vejrforhold for at kunne kaldes “Trail Rated”. Bilen skal bestå tests i fem kategorier. Det drejer sig om trækkraft, forcering gennem vand, manøvredygtighed, måden hvorpå trækkraften kan forskydes mellem de enkelte hjul samt frihøjde.

Derfor har de Trail-ratede Jeeps ekstra frihøjde, særlige terræn-støddæmpere, grovere dæk, beskyttende plader til undervognen samt specielle kofangere med mindre udhæng.

Trailhawk-versionerne har altid de mest avancerede gearkasser og firehjulstræk som standardudstyr. Firehjulstrækket er fuldt elektronisk styret, har hill-descent-funktion, og der kan vælges imellem flere forskellige programmer, som hjælper føreren igennem terræntyper som sne, sand, klipper, mudder m.m.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk leveres på hvide eller gule plader, og den må trække helt op til 3.500 kg, hvilket gør den oplagt til eksempelvis hestetransport.

Den nye faceliftede Jeep Grand Cherokee kan opleves hos landets to Jeep-forhandlere som er AT Biler i Fredericia og Djarlo Automobiler i Nærum.

____________________________________________________

Modelprogram og priser

Grand Cherokee 3.0 V6 Diesel Aut. Trailhawk250 hk   kr. 1.130.052 – som van kr. 727.676 inkl. moms

Grand Cherokee 3.0 V6 Diesel Aut. Limited 250 hk   kr. 1.070.897 – som van kr. 692.183 inkl. moms

Grand Cherokee 3.0 V6 Diesel Aut. Overland250 hk   kr. 1.221.182 – som van kr. 782.354 inkl. moms

Grand Cherokee 3.0 V6 Diesel Aut. Summit 250 hk   kr. 1.291.882 – som van kr. 824.774 inkl. moms

Grand Cherokee 6.4 V8 Hemi Aut. SRT 468 hk   kr. 1.559.482 – som van kr. 987.294 inkl. moms

Kommentarer