DEL
Mindre fald i bilsalg stopper himmelflugten

Salget af nye biler steg de første tre måneder i år med 5,3 procent i forhold til første kvartal sidste år, viser nye tal fra De Danske Bilimportører.

Stigningen dækker over et mindre fald i marts i forhold til samme måned i 2015, men her er det værd at påpege, at bilsalget igennem flere år er steget pænt.

– Vi forventede, trods fem år med absolut rekordsalg, at vi ville se et fortsat pænt bilsalg i 2016. Det første kvartal bekræfter klart dette, hvilket er meget tilfredsstillende – ikke blot for branchen, men for hele Danmark, idet bilsalget ses som en vigtig indikator for den generelle økonomiske situation, siger Gunni Mikkelsen, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, i en pressemeddelelse.

Hvis vi dykker ned i tallene, kan vi dog se, at der blev solgt fire procent færre biler i marts i år end i samme måned sidste år.

Særligt én bilklasse er blevet mere populær over det seneste år. Det drejer sig om SUV-biler, der efter nogle år i kulden som værende politisk ukorrekte, igen er ved at finde varmen. Her er salget skudt i vejret med hele 93 procent.

Dette skyldes dog primært, at Nissan Qashqai nu med rette er i kategorien SUV mod tidligere i C-segmentet. Salget af varebiler fortsætter ligeledes stærkt. Marts, hvor der blev solgt 3127 gulpladebiler, var i år på niveau med sidste år, men år til dato er salget knap 17% højere end sidste år.

Det samlede salg af elbiler i marts blev 32 mod 454 i 2015. I første kvartal i år blev der solgt 111 mod 566 i den tilsvarende periode sidste år. Fra 1. januar i 2016 er der kommet afgifter på elbiler, da folketinget i efteråret vedtog at indfase elbiler i afgiftssystemet. De Danske Bilimportører vil dog ikke konkludere noget ud fra de første tre måneder.

– Vi mener stadig, det er for tidligt at evaluere på elbilaftalen. Der er flere faktorer, der spiller ind, når vi ser på salget af elbiler. Det er et meget specifikt marked, der er i høj grad er drevet af flådeejere som kommuner, regioner og udlejningsselskaber. Derudover har der været et stort økonomisk incitament til at købe elbiler i luksussegmentet, inden der kom afgifter på, og derved så vi en slutspurt i 2015 i salget af denne type elbiler, siger Gunni Mikkelsen.

De mest populære biler i marts 2016 var Volkswagen Up!, Peugeot 308 og Peugeot 208 som solgte henholdsvis 593, 578 og 530 eksemplarer til købelystne danskere.

Kommentarer