DEL

Nu er den længe ventede nye Mercedes-Benz G-Klasse endelig blevet præsenteret af tyskerne officielt. Bilen har ellers været vist et hav af gange på diverse medier, men det er altså først nu, at Mercedes-Benz viser bilen frem for publikum. Det sker på en stor bilmesse i USA i disse dage.

Siden 1979 har G-Klassen om nogen defineret klassen for de store SUV’er. Med sit karakteristiske kantede og robuste design i kombination med kompromisløse egenskaber i terrænet har G-Klassen altså været en af bannerførerne for en hel klasse af offroadkøretøjer i næsten 40 år. Men trods næsten fire årtier i produktion, har udviklingen aldrig stået stille.

Inde såvel som ude er G-Klassen på én gang en helt ny bil, og med sit umiskendelige og tidløse DNA stadig helt sig selv. De specielle dørhåndtag med den karakteristiske lyd, når døren lukker, det udvendigt monterede reservehjul på bagklappen og de fremtrædende blinklys kombineret med de kantede, udvendige linjer er fortsat med til at definere en af de mest ikoniske biler nogen sinde.

–Den nye G-Klasse fortsætter med at hæve barren på alle områder. Både i forhold til performance på vejen såvel som uden for alfarvej og i forhold til komfort og telematiske løsninger. Som den modelserie, der har tjent os længst, er den ny G-Klasse derfor optimalt rustet til at fortsætte sin succesfulde rejse. Kort sagt betyder G’et stadig ’G’ – den er blot blevet endnu bedre, siger Ola Källenius, ansvarlig for Group Research og Mercedes-Benz Cars Development.

Bilen kommer til Danmark inden sommerferien. Priserne er endnu ukendte, men den danske importør regner med, at have priserne klar i løbet af marts.