DEL

Du tænker måske nok, at den nye A-Klasse sedan er tænkt som en afløser for den A-Klasse baserede CLA, men der har tyskerne allerede været ude og meddele, at der skam også er en nye CLA på vej. Ifølge blogombiler.dk så er Mercedes-Benz i disse dage ved at præsentere en lang version af A-Klasse sedan på det kinesiske marked mens en kortere variant er tiltænkt det europæiske marked. 

Kina-varianten er med 461 cm næsten lige så lang som C-Klassen, mens “vores” udgave vil være cirka 6 cm kortere. Bagagerummet er (i den kinesiske udgave) på forholdsvis beskedne 420 liter.

Fra omkring bagdørene og frem er A-Klasse sedan en ren kopi af den nye hatchback. I bilens interiør går de to skærme på 10,25” (digital instrumentering og touchscreen til bl.a. navigation) og det nye MBUX-infotainmentsystem med intelligent talestyring igen.

A-Klassen til kineserne får den nye 1,3-liters turbomotor med cylinderfrakobling, som kommer i versionerne 136 hk og 163 hk, A 180 og A 200. Også den nye 2-liters motor fra A 250 hatchback finder vej til Kina, men den er droslet ned fra Europa-ydelsen på 224 hk til 190 hk. I Europa kan vi ifølge blogombiler.dk tilføje to-tre dieselmotorer fra 116 hk, og mindst en hidsig AMG-udgave af den nye kompaktsedan kan vi også glæde os til.