DEL

Som om Mercedes-Benz ikke har crossovers og SUV’er nok i modelporteføljen så kommer der nu endnu en crossover. Denne gang er der tale om en GLB som rent udseendsmæssigt har en del til fælles med den store G-klasse.

I forvejen har tyskerne jo den kompakte GLA, hvor der kommer en ny model senere i år. De har GLC som lige har været igennem et større facelift. De har GLE og GLS, og nu kommer der altså så en GLB. 

Navnet lægger op til at bilen er placeret mellem GLA og GLC, hvilket også er helt rigtigt, og hvor GLA går for at være det sportslige islæt er GLC mere komfortabel og luksuriøs. GLB bliver en mere praktisk crossover med en længde på 463 cm og med plads til syv personer. Men selv om GLB med det kantede design mest af alt ligner G-Klassen, så er der ikke tale om en terrængående offroader. 

GLB kommer, så vidt vi er orienteret, dog med mulighed for firehjulstræk og så får den op til 224 hk. Bilen bliver bygget på samme platform som den nye A-Klasse og CLA, hvor vi blandt andet kan se på interiøret, at der er en del gengangere som for eksempel de to brede skærme, markante luftdysser og det brede armlæn mellem forsæderne.  

Om den nye GLB kommer med de markante lygter over forruden er nok tvivlsomt, men det ville uden tvivl klæde Mercedes-Benz at lade dem blive da lidt mere kant ikke vil skade. Bilen kommer i produktion inden årsskiftet. 

Kommentarer