DEL

For 30 år siden, i 1989, blev Mazda MX-5 vist for første gang på Chicago Auto Show, hvor den vakte stor opsigt. Hvad er mere nærliggende end at vise en 30 års jubilæumsudgave selvsamme sted? Der er præcis hvad Mazda netop har gjort. 

30 års jubilæumsudgaven føjer sig til rækken af jubilæumsudgaver, som Mazda har sendt på markedet gennem årene – senest da modellen fyldte 25 år. Den er skabt som en hyldest til de mange kunder verden over, som har gjort MX-5 til en enestående succes i de sidste tre årtier.

MX-5 30th Anniversary Edition produceres i 3.000 nummererede eksemplarer som roadster med kaleche og som RF med fast foldetag. Til Danmark kommer 15 eksemplarer og kun som roadster. De første biler ankommer i sommeren 2019, og prisen bliver 434.700 kr. inkl. levering. Motoren er den nye hurtigt roterende 2.0-liters motor med 184 hk i kombination med 6-trins manuel gearkasse.

Mazda har valgt en lidt speciel farve, Racing Orange, til jubilæumsudgaven, og farven orange går igen i interiøret og på bremsekalibrene. Derudover er den udstyret med smedede aluminiumsfælge udviklet i samarbejde med Rays Co., Ltd., forbremser fra Brembo og bagbremser fra Nissin.

Med mere end en million solgte eksemplarer, heraf mere end 350.000 i Europa, er Mazda MX-5 verdens mest solgte roadster nogensinde. Mazda MX-5 er et rendyrket eksempel på en bil, hvor fører og bil smelter sammen til en enhed.

Af samme grund har Mazda MX-5 gennem årene vundet mange hjerter og har en meget stor fanskare – ikke mindst i Europa. Det gælder også i Danmark, hvor MX-5 Club Denmark har mere end 750 medlemmer og repræsenterer ca. 550 biler.

MX-5 30th Anniversary Edition eksklusive features:

Lakering i farven Racing Orange

Smedede Rays aluminiumsfælge (Rays ZE40 RS30)

Orange bremsekalibre og orange syninger på sæder, dørbeklædninger, instrumentbord og gearstang

Recaro-sæder

Bilstein-undervogn

Brembo-bremser foran

Nissin-bremser bag

Bose® sound system (AudioPilot™2) med ni højttalere

Apple CarPlay

Kommentarer