DEL

Mazda VISION COUPE, der blev vist første gang på Tokyo Motorshow i efteråret 2017, er blevet kåret til at være årets smukkeste konceptbil ved den 33. udgave af “Festival Automobile International” i Paris.

En jury bestående af såvel bil- og motorsportseksperter som anerkendte arkitekter og modedesignere valgte Mazda VISION COUPE frem for disse ni konceptbiler, der også var nomineret i år: Audi Aicon, BMW i Vision Dynamics, Kia Proceed Concept, Lamborghini Terzo Millennio, Mercedes-Benz AMG GT Concept, Mercedes-AMG Project One, Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet, Nissan Vmotion og Peugeot Instinct. Mazda vandt samme pris for to år siden med konceptbilen RX-VISION.

Som navnet antyder, er VISION COUPE udtryk for den vision Mazda har for designet af sine kommende modeller. Proportionerne med kabinen placeret langt tilbage mod bagenden er karakteristiske for et klassisk coupé-design og giver en fornemmelse af bevægelse og fart.

Interiøret derimod benytter sig af elementer fra traditionel japansk arkitektur, der er med til at skabe en rolig og afslappende atmosfære. Navnet VISION COUPE er en hyldest til Mazdas mere end 50 år lange tradition for at bygge elegante coupé-modeller som eksempelvis Mazda Luce Rotary, også kendt som Mazda R130.

Kommentarer