DEL

Glem alt om Land Rover, Jeep, Isuzu og andre, der ellers laver solide firehjulstrukne køretøjer. Der er nemlig ét mærke, der muler dem alle, og det er japanske Subaru, fortæller en frisk statistik udarbejdet af engelske Autocar.

Det hele begyndte med firehjulstræk i Leone hatchback tilbage i 1972. Siden har Subaru haft en unik position når det gælder denne teknologi. Alene sidste år producerede Subaru næsten en million biler, og det betyder, at Subaru er verdens største producent af firehjulstrukne biler.

– BRZ er en fuldblodssportsvogn, og den har baghjulstræk, men ellers har hele 99,3% af alle producerede Subaru’er firehjulstræk. Vi holder fast ved teknologien, for den giver højere sikkerhed og bedre vejgreb året rundt, også i et klima som det danske, siger den danske salgsdirektør hos Subaru, Niels Thaning.

På verdensmarkedet står Subaru for 15% af det firehjulstrukne segment med næsten en million solgte biler, og der er god afstand ned til de næste. Audi solgte sidste år 25% færre firehjulstrukne biler, og Land Rover – som også er synonymt med firehjulstræk – solgte kun halvt så mange.