DEL

Det japanske bilmærke, Lexus, vender tilbage til Danmark. Salget af fabriksnye biler fra Lexus blev ellers sat på standby i Danmark i sommeren 2013 som følge af, at Lexus-mærkets muligheder på det danske marked på daværende tidspunkt var yderst begrænsede. Strategien for Lexus har i flere år været biler med avanceret hybridteknologi, og denne strategi kombineret med den daværende lovgivning på registreringsafgiftsområdet gjorde kårene ekstra svære for mærket i Danmark.

Men i dag blæser der markant mildere politiske vinde i forhold til den miljørigtige hybridteknologi, der giver lav udledning af CO2, stort set ingen udledning af sundhedsskadelige kvælstoffer og farlige partikler. Samtidig er markedet for luksusbiler i stor fremgang. Det har åbnet muligheden for et Lexus-comeback i Danmark.

– Vi har løbende holdt et vågen øje med udviklingen både rent politisk og på markedet generelt. Samtidig har Lexus gennemgået en markant udvikling både som brand og på produktsiden de senere år, så vi vurderer, at det efter nogle års pause nu giver rigtig god mening at gen-introducere Lexus i Danmark, siger John B. Hansen, der skal stå i spidsen for Lexus i Danmark.

Dedikeret Lexus-forhandler i København

I første omgang vil salget af fabriksnye Lexus-biler ske med udgangspunkt hos én ny dedikeret Lexus-forhandler i Søborg. Her vil Lexus København, som forhandleren kommer til at hedde, få et nyt, flot showroom, der bygges efter Lexus’ globale retningslinjer med særligt høje kvalitetskrav for at kunne give kommende kunder den ypperste kundeoplevelse, ikke bare i bilbranchen, men blandt luksusbrands generelt.

– Hos Lexus sætter vi kunden i centrum i alt, hvad vi gør. Vi arbejder ud fra det fineste japanske princip om gæstfrihed, Omotenashi, der betyder, at vi altid sørger for at forudse og møde den enkelte kundes specifikke ønsker og behov og behandler enhver med høflighed og opmærksomhed og som en højt værdsat gæst i hjemmet, fortæller den danske Lexus-chef, John B. Hansen.

Lexus er et forholdsvist ungt brand i bilbranchen og kan i år fejre 30-års jubilæum. Planen er, at den danske Lexus-forhandler åbner dørene i Søborg i foråret 2020.

Kommentarer