DEL

Den kompakte SUV Kia Sportage slår for tiden alle rekorder for bilers kvalitet. Sportage, som produceres i Europa, gennemførte maratontesten uden en eneste defekt eller et eneste problem, og den fik karakteren ”1” som overordnet karakter – den højest mulige score. Med dette resultat indtager Kia Sportage førstepladsen i Auto Bild-magasinets 100.000 km udholdenhedstest, hvor der indtil videre er testet 33 biler.

Ikke første gang

Dette seneste resultat, hvad angår bilens driftssikkerhed, følger efter Auto Motor und Sport-magasinets rapport fra juni måned, hvor bilen gennemførte en udholdenhedstest på 100.000 km uden en eneste fejl – som den første i magasinets historie. Den kompakte SUV brillerede også i den største langsigtede tilfredshedsundersøgelse – J.D. Power Vehicle Dependability Study, hvor bilen havde færre fejl end alle de øvrige modeller i undersøgelsen.

Hårdt arbejde giver resultat

Steffen Cost, som er Managing Director for KIA Motors Deutschland, kan næsten ikke få armene ned: -Det er utroligt tilfredsstillende, at Sportage endnu en gang gennemfører en test med så stor succes. I fodboldens verden ville man sikkert kalde det for et rent hattrick. Denne række af succeser er spektakulær, men den skyldes ikke tilfældigheder. Kias omfattende 7-års kvalitetsløfte er baseret på utroligt høje kvalitetsstandarder og mange års hårdt arbejde. Resultaterne af dette arbejde er imponerende testresultater som disse og vores mærkes topplacering i Auto Bild-magasinets ”kvalitetsrapport 2015”. Vores kunders tilfredshed afspejler sig i en stor stigning i salget af Kia Sportage.

Auto Bilds testteam: ‘Meget fortjent’

Foruden driftssikkerheden er scoren i Auto Bild-magasinets udholdenhedstest også et resultat af bilens tekniske tilstand ved den afsluttende kontrol samt de indtryk, som førerne har noteret i løbet af testen. Testbilen var en tredjegenerations Kia Sportage med 2,0-liters CRDi-dieselmotor med 184 hk, automatisk gearkasse og firehjulstræk. Fra juni måned 2014 testede Auto Bild-teamet KIA Sportage i hverdagssituationer under en række forskellige forhold. I sin afgørelse skrev redaktionen følgende: ”Meget fortjent” – sådan ville denne sejr være blevet beskrevet i fodboldens verden. Det højeste niveau af driftssikkerhed, produktegenskaber og design, som lever 100 % op til de europæiske kunders forventninger – Kias profil har længe handlet om andet end bare pris. Mærket er ved at blive en hård udfordrer selv for de tyske konkurrenter”.

Testen er offentliggjort i den nyeste udgave af Auto Bild (33/2016).

Kommentarer