DEL

Kia mener selv, at Stonic er en iøjnefaldende og selvsikker kompakt crossover med ægte europæisk design. Stonic er inspireret af de større Kia SUV’ers form og funktion. Navnet Stonic er sammensat af ”speedy” og ”tonic” med reference til første og sidste tone i musikskalaen. Således udtrykker Stonic, at bilen er adræt, og at den byder på noget nyt og frisk i SUV-segmentet.

Kia Stonic bliver baseret på den nye Rio, men får sit helt eget karrosseri. Det vides endnu ikke, om Stonic kommer med firehjulstræk. En svungen taglinje og de unikt designede tagrælinger giver bilen et sporty look. Den smarte baglygtegrafik fremhæver Stonics ungdommelige og futuristiske udstråling.

Vi har endnu ikke set billeder af kabinen, men fra Kia forlyder det, at “den europæisk designede kabine genspejler bilens eksteriør med lige linjer, elegante overflader og geometriske designformer.” I Stonics kabine er teknologi og ergonomi i centrum, og den gennemtænkte indretning maksimerer pladsen for alle personer i bilen, og et “flydende” HMI (human-machine interface) kombinerer på elegant vis adgangen til en smartphone med bilens mange funktioner.

Kia Stonic kommer til salg i anden halvdel af 2017, og det bliver muligt at individualisere bilen mere end nogen tidligere Kia model – både indvendigt og udvendigt. Hvor meget Kia Stonic kommer til at koste, ved vi endnu ikke. Ligesom det heller ikke er kommet frem, hvordan motorprogrammet kommer til at se ud.

Kommentarer