DEL

Om ganske kort tid kommer VW-koncernens nye mini-crossover, T-Cross, på markedet. Skoda vil ikke lade stå til, så de præsenterer nu deres bud på en mini-crossover som altså får navnet Kamiq. Bilen er bygget på den samme MQB-platform som T-Cross og Seat Arona, men til forskel fra de to, er den nye Skoda Kamiq en bil, der er markant større end de to kusiner.

Længere end kusinerne

T-Cross er 411 cm lang, Arona er tre cm længere end T-Cross, mens den nye Skoda Kamiq er markant længere med sine 424 cm. Også akselafstanden har fået et pænt nøk opad, hvor den i Kamiq er hele 265 cm mod 257 i Seat Arona og VW T-Cross. Det betyder, at der vil være mere end syv cm mere bagsædeplads i Skoda Kamiq sammenlignet med kusinerne fra VW og Seat. Bagagerummet i den lille ny Skoda kan rumme 400 liter, og næsten 1.000 liter mere, hvis bagsæderne lægges ned. Og så kan passagersædet foran lægges helt ned, hvilket betyder, at Skoda Kamiq kan transportere gods på en længde op til 2,5 meter.

Det sikre valg

På det udvendige look er det tydeligt, at se, at Skodas designere har valgt at holde en overvejende sikker linje. Der er ikke meget spræl over Kamiq, hvor det eneste der er lidt vovet er de buede baglygter og den aggressive frontgrill som er lånt hos den nye mellemklassebil Skoda Scala. De todelte forlygter, som er unikke for Skoda Kamiq, giver dog bilen en selvstændig profil som samtidig giver Kamiq lidt mere pondus.

Masser af Simply Clever

Inde i kabinen er der igen gengangere fra den nye Skoda Scala. Bilen har digital instrumentering i en stor 10,25 tommer skærm som dog formentlig vil være ekstraudstyr. Den svævende infotainmentskærm kommer, alt afhængig af modelvariant, på enten 6,5, 8 eller 9,2 tommer. Helt i Skodas Simply Clever ånd kommer den nye Kamiq selvfølgelig også med paraplyholder i førerdøren, isskraber i tankdækslet og p-billetholder i forruden. Derudover garanteret også med kroge i bagagerummet, og som noget helt nyt i klassen; automatiske dørbeskyttere som folder sig ud på kanten af dørene, hver gang de åbnes. Fra standard byder SKoda Kamiq på automatisk nødbremse og vejbaneassistent.

Samme motorprogram som Arona og T-Cross

Skoda Kamiq kommer ifølge vores oplysninger fra Tjekkiet med samme motorprogram som kusinerne Arona og T-Cross. Det vil sige med den lille trecylindrede turbobenzinmotor med 95 hk som indstigningsmodel, og så ellers med 115 hestes turbobenziner ligeledes med tre cylindre, eller en 1,5 liters firecylindret turbobenzinmotor med 150 hk. For den sidstnævnte er der tale om en motor med aktiv cylinderfrakobling. Derudover kommer Skoda Kamiq også med en 1,6 liters turbodieselmotor med fire cylindre og 115 hk. Den lille 95 hestes har en manuel femtrins gearkasse, mens der er seks manuelle gear eller DSG-gear med seks eller syv trin i varianterne med henholdsvis 115 og 150 hk. Skoda oplyser ikke noget om dieselvariantens gearkasser, men herfra gættes der på, at den kommer både med manuel og DSG-gearkasse. Kamiq fås indtil videre ikke med firehjulstræk eller for den sags skyld med elmotor. Bilen forventes til Danmark på den anden side af sommerferien. Priserne er endnu ukendte.

Kommentarer