DEL

Jeeps første danske lancering i 2018 er den nye Jeep Compass. Denne autentiske nye Jeep med den ikoniske kølergrill med de syv luftindtag træder ind på markedet med et selvsikkert og robust design, godt med udstyr og rigtig fine terrænegenskaber. Jeep er en af de absolutte pionerer blandt SUVer og har igennem sin mere end 75 år lange historie introduceret adskillige SUV biler i alle størrelser. Den nye Compass er summen af alle disse erfaringer og derfor en kompakt og samtidig meget rummelig crossover, som gør det til en leg at gennemføre dagligdagens gøremål for den aktive børnefamilie.

Legebarnet bliver også tilfredsstillet, når Jeep Compass tages uden for de almindelige veje, hvor muligheden for firehjulstræk samt et ni-trins automatgear vil gøre drengedrømme til virkelighed. Jeep Active Drive er navnet på det avancerede firehjulstræk som Jeep Compass kan leveres med.

Motorer til ethvert behov

Jeep Compass leveres i Danmark med fem forskellige motorer. Indgangsversionen er altid udstyret med forhjulstræk og parret med enten en 1,4 liters turbobenzinmotor med 140 hk eller en 1,6 liters dieselmotor med 120 hk til samme pris på 358.980 kr. Ønsker man Jeeps avancerede Active Drive firehjulstræk, med Selec-Terrain som har fire forskellige køreprogrammer, er der flere muligheder: Enten en 170 hestes turbobenzinmotor med 9-trins automatgear eller to 2-liters dieselmotorer; en 140 hestes med 6-trins manuel gearkasse eller den stærke 170 hestes udgave med den avancerede ni-trins automatgearkasse.

Alt i udstyr

Jeeps amerikanske aner er tydelige, når man kigger på mængden af standardudstyr, for her er alt virkelig standard. I Danmark leveres Jeep Compass udelukkende med udstyrsniveauet Limited, og på Jeep sprog betyder det alt: Adaptiv fartpilot, fjernlysassistent, Bi-xenon forlygter, regnsensor, parkeringssensor bagtil, stort Uconnect multimediesystem med syvtommer touch skærm, DAB radio, Apple Carplay, 17” alufælge, klimaanlæg, elektrisk åbning og lukning af bagklappen, nøglefri betjening, varme i forsæder, varme i rattet og meget mere.

Designet er klassisk Jeep, hvor man ikke er i tvivl om, at det er en Jeep, der kommer kørende. De unikke detaljer ses også indvendig, og interiøret er kendetegnet ved ikonisk Jeep design, godt håndværk og materialer af høj kvalitet, som på alle punkter resulterer i en forbedret køreglæde for både fører og passagerer.

Trailhawk – når det bliver tid til seriøs off-road

Den ekstreme Jeep Compass hedder Trailhawk og leveres udelukkende med den store 170 hestes dieselmotor, ni-trins automatgear og det mest avancerede firehjulstrækssystem kaldet Active Drive Low. Jeep Compass Trailhawk er udstyret med det forpligtende Trailrated logo på forskærmene, der henviser til, at Trailhawk versionen er godkendt efter helt specifikke Jeep krav til at kunne køre seriøs off-road kørsel. Her er blandt andet spær, Lock-funktion, Hill-Descent control, specifik dækmontering og ekstra køreprogrammer i Selec-Terrain styringen af det elektroniske firehjulstræk. Trailhawk versionen koster 553.980 kr.

Høj sikkerhed

Uanset valg af Compass version er sikkerheden som altid et stort fokusområde, hvilket også kommer til udtryk i standardudstyret med ting som aktiv vognbaneassistent, FCW+ avanceret nødbremse, adaptiv fartpilot og kraftige Xenon lygter på alle versioner. Sikkerheden blev også godkendt af EuroNCAP sidste år med de maksimale fem stjerner.

Samlet set komplementerer Jeep Compass sine medbrødre i Jeep programmet, ligesom den opfylder den stigende efterspørgsel i Danmark på crossovers. Jeep Compass kan også leveres som praktisk varebil på gule plader.

Jeep Compass kan opleves hos landets Jeep forhandlere i Fredericia, Randers og Nærum til Åbent Hus søndag den 18. marts.

Modelprogram og priser (alle priser inklusive leveringsomkostninger):

Benzin
Jeep Compass 1.4 MultiAir Turbo 140 hk Limited 358.980 kr.
Jeep Compass 1.4 MultiAir Turbo 170 hk 9-trins Aut. 4WD Limited 473.980 kr.

Diesel
Jeep Compass 1.6 Diesel 120 hk Limited 358.980 kr.
Jeep Compass 2.0 Diesel 140 hk 4WD Limited 438.980 kr.
Jeep Compass 2.0 Diesel 170 hk 9-trins Aut. 4WD Limited 523.980 kr.
Jeep Compass 2.0 Diesel 170 hk 9-trins Aut 4WDLow Trailhawk 553.980 kr.

Som firmabil starter beskatningsgrundlaget ved 310.000 kr.

Kommentarer