DEL

Jaguars XE SV Project 8, der er udviklet af Jaguars SVO-afdeling, er nu verdens hurtigste bil med fire døre, idet en prototype, der forventes sat i produktion, har kørt en rekordhurtig omgang på Nürburgrings Nordschleife. Den utrolige omgangstid på 7 min. og 21,2 sek. skar næsten 11 sekunder af rekorden for den sedan, der hidtil havde kørt den hurtigste omgang på den berømte 20,8 kilometer lange tyske racerbane. Dermed er Project 8 med 600 hk foran nogle af verdens hurtigste todørs coupé-modeller og superbiler i verden.

Missionen for design- og teknikteamet hos SVO var at skabe den mest banefokuserede Jaguar, der samtidig var godkendt til kørsel på almindelig vej – ikke kun den hurtigste, men også den smidigste. Som et resultat heraf er kun taget og de forreste dørelementer på karrosseriet på Project 8 overført uændret fra XE, og 75 procent af bilens mekaniske hardware er ny. Denne fantastiske rekord på Nürburgrings Nordschleife bekræfter den succes, som sådanne omfattende ændringer medfører,” siger SVO Director hos Jaguar, Mark Stanton.

  • Jaguar XE SV Project 8 med 600 hk kører en omgang på Nürburgrings Nordschleife på 7 min. og 21,2 sek. – den hurtigste tid nogensinde for en firedørs sedan med produktionsklare specifiktioner.
  • Den mest ekstreme Jaguar til kørsel på almindelig vej – designet, udviklet og håndsamlet af SVO – accelererer fra 0-100 km/t på 3,3 sek. og har en tophastighed på 320 km/t*
  • Produktionen er begrænset til 300 enheder, som sættes til salg i hele verden til en pris på £ 149.995 i Storbritannien.

Om Special Vehicle Operations – SVO:

Special Vehicle Operations (SVO) er et specialistteam hos Jaguar Land Rover bestående af designere, ingeniører og teknikere, som lever og ånder for at forbedre ydelse, luksus og køreegenskaber ved køretøjer fra Jaguar og Land Rover.

Kommentarer