DEL

Jaguar Land Rover er inde i en rivende international udvikling. Nye fabrikker skyder op, og modelprogrammet bliver mere og mere finmasket. Nogle modeller er allerede introduceret, mens andre er lige om hjørnet. Globalt er ambitionerne om vækst høje, men de er bestemt ikke mindre i Skandinavien. Hos British Car Import, der importerer Jaguar Land Rover i Skandinavien, er målet at tredoble salget i Skandinavien inden 2020.

Mange nye modeller

Direktøren for British Car Import i Skandinavien, Henrik Bang, er sat til at effektuere den Skandinaviske plan om vækst. Han har tidligere banket salget af Renault-biler betragteligt i vejret i Danmark, så han ved godt, hvad han har med at gøre. Han siger, at han har grundlaget til og planerne for massiv vækst:

– På produktsiden har vi et line up, der bare bliver stærkere og stærkere. Jaguar F- PACE har allerede modtaget prisen “World Car of the Year 2017”, New Discovery blev afsløret i foråret, og Range Rover Velar er introduceret med talrige imponerende bilanmeldelser i halen. Jaguar XF Sportbrake rammer også både Danmark, Sverige og Norge om meget kort tid, og så er det jo lige om lidt, at Jaguars mindste SUV -E- PACE får premiere.  Og mon ikke især nordmændene glæder sig til elbilen I–PACE? Knap 1000 pre-orders tager ikke fejl”, siger Henrik Bang, der dog ikke udelukkende hænger sin hat på, at det er antallet af nye modeller, der skal drive væksten.

– Det er helt åbenlyst, at vi i takt med det øgede salg vil udvide antallet af Jaguar Land Rover forhandlere i alle tre lande. Med den plan, der er for vækst i salget, forventer jeg, at vi groft sagt fordobler antallet af forhandlere inden udgangen af 2020, siger Henrik Bang.

Danmark i stærk vækst 

Det kan godt være, at danskerne både spiller bedre damefodbold end nordmændene, og at danske Kevin Magnussen giver svenske Magnus Ericsson baghjul i Formel 1. Men når det kommer til salg af Jaguar Land Rover, så er Danmark lillebror i Skandinavien. Dog med den lille finesse, at Danmark er det eneste land i Skandinavien, hvor salget af Jaguar overgår salget af Land Rover. Sidste år blev der i alt solgt 371 Jaguar Land Rover i Danmark. Men også i Danmark er målet for de næste år ambitiøst. Således vil British Car Import i nær fremtid udvide forhandlernettet herhjemme, men hvor meget vil importøren endnu ikke fortælle.