DEL

Hyundai har udviklet flere forskellige teknologiske løsninger, som forbedrer rækkevidden og reducerer CO2-udledningen fra både el-, hybrid- og brintbiler samt fra biler med forbrændingsmotorer. Som en del af planerne vil Hyundai introducere et semi-transparent solpanel monteret på biler med forbrændingsmotorer.

Som en af de første bilproducenter i verden vil Hyundai efter 2019 udstyre sine nye biler med solceller på både tag og kølerhjelm. På den måde forbedres rækkevidden, og bilerne belaster miljøet mindre på grund af en lavere CO2-udledning. Hyundais løsning bliver monteret både på de biler, der i forvejen er miljøvenlige, fordi de drives helt eller delvist af el, og på biler med en traditionel benzin- eller dieselmotor. 

– Vi arbejder på tre forskellige teknologiske løsninger, og allerede de første solceller, vi introducerer på vores hybridbiler, bliver meget effektive. Alt efter hvor meget solen skinner, kan de første solceller lade bilens batteri 30 til 60 procent op på én dag, siger pressechef hos Hyundai Danmark, Annegrethe Skovby.

Lavere miljøbelastning

Anden generation af Hyundais solceller bliver verdens første semi-transparente solpanel, der bliver monteret på biler med forbrændingsmotorer. Udover at det halvt gennemsigtige tag giver mere lys og luft til bilens passagerer, lader panelet også bilens batteri op, mens man kører. På den måde reduceres benzin- eller dieselforbruget, så bilen får en længere rækkevidde, og miljøbelastningen dermed bliver mindre.

Den tredje og sidste teknologi, som Hyundai arbejder på, er et letvægts solpanel, der skal monteres på både tag og kølerhjelm på mærkets mest miljøvenlige el-, hybrid- og brintbiler. Det avancerede panel, der stadig er under udvikling, skal omdanne solens stråler til energi, der kan være med til at lade bilens batteri op, så man på den måde producerer energi, mens man kører.

DEL
Forrige artikelNy Citroën Berlingo i Danmark  
Næste artikelNy Mitsubishi L200 på vej
Kim er Biltesterens ansigt udadtil. Han har beskæftiget sig med test af biler siden 2006. Først på et større regionalt dagblad, senere på diverse trykte magasiner. Siden januar 2016 har Kim været manden bag Biltesteren, som efterhånden er vokset til at være Danmarks næststørste onlinemedie om nye biler.