Hyundai relancerer Pony

Hyundai genopbygger den originale Hyundai Pony konceptbil, der blev præsenteret i 1974, og som efterfølgende var en stor inspirationskilde bag den kendte film-bil i “Back to the Future.”

Da den italienske bildesigner, Giorgetto Giugiaro, arbejdede på DeLorean DMC 12, der debuterede i 1983 i den måske mest kendte bil i filmhistorien “Back to the Future” kom inspirationen særligt ét sted fra. Nemlig fra designerens samarbejde med Hyundai om udviklingen af Pony Coupé-konceptbilen.

Konceptbilen lagde grundstenene for Hyundai Pony, der siden lanceringen i 1975 indtog segmentet for mellemklassebiler med stor succes. Ikke mindst takket være designet af Giorgetto Giugiaro, som udover samarbejdet med Hyundai er verdensberømt for hans designarbejde med Ferrari og Maserati.

Da Hyundai gjorde sit indtog på det danske marked i 1992, var det netop med Ponyen og nu er Giorgetto Giugiaro og Hyundai gået sammen igen om at genopføre det originale Pony Coupé Concept fra 1974. 

Hvordan bilen teknisk bliver konfigureret melder Hyundai ikke noget ud om officielt for nuværende, men det ligger fast, at den nye Pony kommer i løbet af 2023. 

 

Del artikel

Har du også læst?