DEL

Den nye Hyundai Kona, bliver dermed det fjerde medlem af Hyundais SUV-familie i Europa, når den får debut i Danmark til efteråret 2017. Indtil nu har familien bestået af Santa Fe, Grand Santa Fe og Tucson.

Hyundai startede med Santa Fe og derefter fulgte Tucson. Ud over at være et perfekt sted for ekstremsport, er Kona-området desuden berømt for sin Kona Coffee, der anses af mange for at være blandt verdens bedste.

Det er ikke megen information om den nye SUV, der er sluppet ud fra Hyundais europæiske hovedkontor i Tyskland, men ifølge vores tyske pressekilder skulle der være tale om to motorvarianter. En 1,4 turbodiesel med 90 hk og en 1,0 turbobenziner med 120 hk. Den nye Kona deler platform med Hyundai i20 og kommer som udgangspunkt med forhjulstræk. Firehjulstræk bliver tilvalg lidt senere.

Hyundai satser stort på Europa, og Kona skal i høj grad afspejle en aktiv livsstil. Med Hyundai Kona sættes en vigtig milepæn frem mod 2021, hvor Hyundai vil være det største asiatiske bilmærke i Europa. Der er indtil videre ingen officielle billeder af Kona, så vi må nøjes med et billede af bilens forlygte som Hyundai har sendt ud som appetitvækker.

Kommentarer