DEL

Den nye SUV, der ikke er navngivet endnu, bliver markant stærkere og mere effektiv end den nuværende brintudgave af Hyundai ix35. I forhold til ix35 Fuel Cell bliver den nye SUV med fjerde generations teknologi 20 procent stærkere. Omregnet giver det en ydelse på 163 hk.

Et forbedret brændselscellesystem højner effektivitetsniveauet til 60 % fra 55,3 % i ix35 Fuel Cell og rækkevidden på en optankning ligger på 800 kilometer, og det er endda målt efter den nye europæiske målemetode NEDC. Hyundai har en klar ambition om at være førende på miljøvenlig teknologi og det seneste skud på stammen er Hyundai Ioniq.

At det koreanske mærke mener noget med det, kommer blansdt andet til udtryk i lanceringen af intet mindre end 14 nye bilmodeller drevet af enten el, brint eller hybrid over de næste fire år. Den næste i rækken af mere miljøvenlige biler og biler med alternative drivlinjer, er en fuldelektrisk udgave af den nye Kona, som har premiere i første halvår 2018, med en teoretisk rækkevidde på 390 kilometer.

Kommentarer