Hongqi kommer til Danmark

I starten af det nye år vil vi se den store kinesiske Hongqi E-HS9 på det danske marked. Importøren bliver K.W. Bruun som har store forventninger til Hongqi.

Det vælter ind på det danske marked med kinesiske elbiler, og i begyndelsen af 2023 skal vi til at vænne os til endnu et bilmærke fra Kina på de danske veje. Denne gang er det luksusmærket Hongqi der bliver lanceret. I første omgang er det den store seks- eller syvpersoners SUV E-HS9 vi kommer til at se, men planen er at flere af mærkets modeller skal til Danmark. Hongqi E-HS9 er et designstatement, som er tegnet af chefdesigner Giles Taylor, der tidligere har været designer hos hæderkronede mærker som Jaguar og Rolls Royce. Hongqi E-HS9 er 5,2 m lang, 1,7 meter høj, 2,2 m bred og har en vægt på 2.705 kg. Den kan fås med et batteri på op til 120 kWh og har en rækkevidde på op til 515 km. Versionen med det største batteri og 551 hk giver en tophastighed på 220 km/t og en acceleration 0-100 på 4,9 sek. Udstyrsvarianterne vil være tilpasset det nordiske marked og priserne starter fra 795.000 kroner.

Landsdækkende distribution

Danmark bliver blandt de første lande i Europa til at markedsføre Hongqi. Mærket er pt. til stede i Holland, Island, Norge og Sverige og i løbet af 2024 vil det blive udrullet i G5-landene. Importøren her i landet bliver K.W. Bruun Import som i forvejen importerer mærkerne Alfa Romeo, Opel, Fiat, Peugeot, Citroën, Jeep, Mitsubishi og DS. K.W. Bruun oplyser i en pressemeddelelse, at man satser på en landsdækkende distribution af Hongqi, hvor der vil være tale om klassisk salg til kunderne hos et forhandlernet. Det endelig forhandlernetværk er endnu ikke fastlagt, men udgangspunktet vil være landets Peugeot-forhandlere.

Hongqi har historie

Modsat mange af de andre kinesiske mærker så har Hongqi rent faktisk noget historie. Mærket blev etableret i 1958 og er Kinas ældste bilproducent. I dag er Hongqi en af de de førende producenter af luksus/premiumbiler med designcenter i München, og er en del af FAW gruppen, der er Kinas andenstørste bilproducent. FAW har desuden joint venture med Volkswagen, Audi, Toyota og Mazda.

Del artikel