DEL

Honda fremskynder sine elektrificeringsplaner for Europa yderligere ved at flytte sit mål om at elektrificere 100% af mærkets modeludvalg til 2022. Det nye mål ligger tre år foran det tidligere annoncerede 2025-mål, hvilket viser den tillid, Honda har til sin elektriske og hybride drivaggregat-teknologi.

Grundet denne fremskyndelse lanceres der seks elektrificerede modeller i løbet af de næste 36 måneder, med Honda e og den nye, hybride Jazz i spidsen. 

-Tempoet i forandringerne i reguleringer, markeder og forbrugeradfærd i Europa betyder, at skiftet mod elektrificering sker hurtigere her end andre steder i verden. Når forandringerne fortsætter med at ske hurtigere, bliver vi også nødt til at handle hurtigere for at imødegå disse udfordringer med det samme. Det glæder mig at meddele, at alle Hondas bilserier her i Europa vil blive elektrificeret, ikke inden 2025, men tre år tidligere, inden udgangen af 2022. En fuldstændigt elektrificeret bilserie. På bare 36 måneder, siger Tom Gardner, Senior Vice President hos Honda Motor Europe.

Honda afslørede også sin nye “e: Technology”-branding, der vil forene alle elektrificerede produkter fra hele virksomheden under samme globale navn.

For biler såvel som for at angive produktets miljøvenlige egenskaber viser mærket typen af drivaggregatet. Jazz vil være det første køretøj, der bærer mærket “e:HEV”, der står for “Hybrid Electric Vehicle”.

Den avancerede hybrid-teknologi med to motorer, der driver den helt nye Jazz-hatchback, har allerede fået bred anerkendelse i hele Europa for at levere høje niveauer af effektivitet og raffinement i CR-V Hybrid 2019. 

I modsætning til traditionelle hybrider, hvor den elektriske motor assisterer motoren, producerer motoren i e:HEV elektricitet, der hjælper motoren. Resultatet er den jævne kørsel og skarpe acceleration i et elektrisk køretøj, der matcher Hondas unikke kontrolteknologi – hvilket giver en enestående miljøydeevne uden at gå på kompromis med førerens køreglæde.

Den nye Jazz vil være tilgængelig i 2020.

Honda har også bekræftet, hvordan virksomheden vil nå det ambitiøse nye mål om et 100% elektrificeret produktsortiment i Europa i 2022. Udover de helt nye Jazz og Honda e vil fire andre elektrificerede modeller også blive lanceret til det europæiske marked i løbet af de næste 36 måneder. De omfatter endnu et batterielektrisk køretøj og en række e:HEV-udstyrede modeller.