DEL

Mazda MX-30 skal ses som endnu et resultat af Mazdas flerstrengede strategi for at reducere emissioner – en strategi, der tidligere har ført til udviklingen af den nye, innovative Skyactiv-X-benzinmotor.

Til MX-30 har Mazda valgt et batteri, der giver den en rækkevidde på ca. 200 km efter WLTP-normen, hvilket langt overstiger de 48 km, en gennemsnitlig europæisk bilist tilbagelægger hver dag. Dermed kan en Mazda MX-30 fungere som primær bil i mange husstande eller som familiens bil nr. 2.

En formgivning med et reduceret antal linjer og kanter er sammen med en coupé-agtig taglinje med til at give Mazdas elbil et elegant udseende. Det er et indtryk, der yderligere forstærkes af de unikke ”freestyle”-døre, der takket være en stor åbningsvinkel giver let adgang til både for- og bagsæder.

Indvendigt er der skabt en luftig atmosfære blandt andet ved hjælp af en ”svævende” midterkonsol. Mazda har specielt til MX-30 udviklet bæredygtige, miljøvenlige materialer til interiøret uden at gå på kompromis med hverken komfort eller kvalitet. Meget af læderet er erstattet af et vegansk alternativ, og miljøvenligt forarbejdet kork pryder midterkonsollen.

Mazda lover, at MX-30 belønner sin fører med en meget naturlig respons på input via rattet, speederen og bremsepedalen. På den måde skal MX-30 mere føles som en Mazda med benzin- eller dieselmotor. Et af midlerne til at opnå dette er batteriet, der er integreret i karrosseristrukturen på en måde, så den generelle karrosseristivhed øges. Derudover har Mazda tænkt på, at lyden har betydning for førerens oplevelse af accelerationen og hastigheden. Derfor har Mazda elektronisk skabt et diskret lydbillede inde i bilen, der varierer alt efter, hvordan speederen betjenes.

Mazda MX-30 ”First Edition” er prissat til 253.000 kr. inkl. levering. Priserne på det almindelige modelprogram offentliggøres først senere, men allerede nu kan du forudbestille bilen via mazdas hjemmeside. Det koster et depositum på 7.500 kroner. Bilen vil så være klar til levering i 2. halvår 2020.

Karrosseritype SUV
Antal siddepladser 5
Længde × bredde × højde 4.395 mm × 1.795 mm × 1.570 mm
Akselafstand 2.655 mm
Forhjulsophæng MacPherson
Baghjulsophæng Torsionsbagaksel
Styretøj Tandstang
Bremser (for/bag /kontrol) Ventilerede skiver / skiver / regenerative bremser
Dækdimension 215/55R18
Batteri Type Lithium-ion batteri
Celler Prismatic
Kølesystem Væskekølet
Batterikapacitet 35,5 kWh
Opladning DC CCS
AC Maks. 6,6 kW

Kommentarer