DEL

Kia har i dag udgivet det første officielle billede af den nye Kia Xceed – en bil, koreanerne selv kalder for en urban crossover og et sporty alternativ til de traditionelle større SUV’er. Lidt sjovt fordi SUV jo netop står for sport utility vehicle.

Måske har du allerede gættet, at Xceed er baseret på den nye Ceed, og størrelsesmæssigt ligger den nok ikke så langt fra Kias el- og hybridbil, Niro. 

Xceed er ligesom flere andre Kia-modeller designet i Europa – primært til det europæiske folk. Kombinationen af den øgede kørehøjde og det nederste hoftepunkt giver bilen en mere sporty kørestilling end en traditionel crossover. Og bilens højere kørestilling giver et bedre overblik over vejens forløb end en almindelig familiehatchback.

Den nye Xceed er mere engagerende og dynamisk i udtryk og design end sine højere rivaler. Samtidig tilbyder den det samme niveau af rummelighed i kabinen samt en pænt stor bagagerumkapacitet. Hvordan motorprogrammet kommer til at se ud ved vi endnu ikke. 26. juni præsenteres den nye Kia Xceed officielt.