DEL

I en tidligere artikel introducerede vi dig for bilen GR HV Sports Concept fra Toyota, der er en genial blanding mellem en sports- og hybridbil. Bilen med det sporty look, der har samme system som Toyotas Le Mans hybridracerbiler, inspirerede os til at se på nogle af tidens mest enestående racerbiler. For selvom det for de fleste af os forbliver en drøm at kunne sætte sig ind bag rattet på sådan en fætter, skader det aldrig kigge lidt nærmere på nogle af de mest hæsblæsende racerbiler.

Bilen, der slår alle fartrekorder

En af vores absolut favoritter er den nye Hennessey Venom F5 med en 7.4 liters V8-motor, der ved udgivelsen blev påstået at have en topfart på hele 420-512 km/t (261-318 mph). Den lækre sportsvogn blev for første gang vist frem i november sidste år i Las Vegas, og mon ikke, at synet fik adskillige drengedrømme til at spire. Fra starten blev det forventet, at modellen ville slå adskillige fartrekorder og være verdens hurtigste gadebil, hvilket heller ikke slog fejl. Ved en testkørsel nåede den famøse bil op på hele 270.49 mph (435.31 km/t). En topfart, der kan imponere selv de mest kyniske bilentusiaster. Når modellen formår at opnå en fart som denne, skyldes det primært det let vægtige design, der får bilen til at rykke fremad i hæsblæsende fart. Der er med andre ord god grund til, at bilen har taget navn efter skalaen, der bruges til at kategorisere tornadoer. Her er F5 den stærkeste form for tornado.

Bilen med de mange priser

En anden drømmeracerbil er Ferrari F12 Berlinetta (også kendt som F12), der blev lanceret af Ferrari i 2012. Den enestående sportsvogn vandt blandt andet en pris for bedste motor i 2013, samt Top Gears titel som bedste superbil i 2012 – og det er der god grund til. Den imponerende og innovative 6.13 liters V12-motor har nemlig skabt grundlag for en bil uden sammenligning. Her får du en topfart på 211 mph (339.57 km/t) og en bil, der ligger perfekt på vejen. Samtidig skaber det lækre design en sportsvogn, der indbyder til at få trykket speederen i bund. Desværre ligger bilen også i den tunge ende, når det kommer til prisen, hvilket nok overrasker de færreste. Så brænder du inde med rundregnet 7 millioner kroner? Ja, så ved du nu, hvad de skal bruges på.

Oplev drømmebilerne med egne øjne 

Føler du dig nu opvarmet til en gang bilrace efter at læst om de imponerende racerbiler, så er der råd at hente. Til november kan du nemlig deltage i PokerStars Rally, der finder sted på Isle of Man, der er berygtet for sine mange løb året rundt. Også motorcykelløbet TT Senior Race, der er sponsoreret af blandt andet PokerStars, finder sted hvert år på øen. De mange motorløb er den perfekte mulighed for med egne øjne at stifte bekendtskab med nogle af tidens fedeste racerbiler (og motorcykler for den sags skyld).

 

Kommentarer