DEL

Den nye Ford Edge kommer med en del avancerede førerassistanceteknologier, der gør køreturen mere sikker. Disse omfatter adaptiv fartpilot skræddersyet til start- og stopkørsel, vognbanecentrering, automatisk nødbremse og noget Ford kalder “evasive steering assist,” der er et system som simpelthen opfanger forankørende biler og hjælper med at styre udenom i tilfælde af fare.

Den nye Ford Edge fås i den traditionelle Trend-variant med en hel del basisudstyr, men derudover fås den i en Titanium-variant med endnu mere udstyr, som sporty ST-Line-variant og ikke mindst som eksklusiv Vignale-variant. Fælles for alle varianterne er et opdateret design med bredere frontgrill i atletisk finish.

En række luksuriøse features følger med i den nye Edge, såsom muligheden for at tilpasse den digitale del af instrumentpanelet efter personlig præference, sædevarme og –afkøling, ratvarme, trådløs opladning til smartphones og ikke mindst B&O-audio på 1000 watt.

En ny, 238 hestes biturbovariant af Fords 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor leverer power som i en større motor og optimeret brændstoføkonomi som i en mindre motor – alt sammen gennem et ottetrins automatgear.

Komfortabelt interiør

Foruden det omfattende sikkerhedsudstyr fås den nye Ford Edge også med et indbygget mobilt wifi-hotspot som giver mulighed for at tilkoble op til 10 smartphones eller lignende til på samme tid! Udover at få live trafikopdateringer og gøre streaming på farten til en leg, tilbyder systemet også en vifte af praktiske features med den tilhørende app, der gør, at du altid har din Ford lige ved hånden.

Den nye Ford Edge fås med trådløs opladning og Fords SYNC3-infotainment-system, der gør, at du kan styre både tilkoblede smartphones, audio, navigation og klima blot ved hjælp af talekommandoer og en otte tommer touchskærm i farver.

Den nye Edge fås med eksklusivt og skræddersyet B&O-lydsystem, der sikrer en perfekt lydoplevelse i hele kabinen med 1000 watt leveret gennem 12 højtalere.

Ford Edge har digital instrumentering i analog stil, hvor du selv vælger dit personlige layout af speedometeret og anden vigtig information.

Harmonisk højkvalitetsmateriale og avanceret design giver interiøret i den rummelige Ford Edge en eksklusiv fornemmelse. Automatgearet i den nydesignede centerkonsol kommer i form af en moderne og ergonomisk drejeknap, der frigør plads og giver lettere adgang til f.eks. mobil opladning, mens den elektriske parkeringsbremse frigør yderligere plads til opbevaring af ting i aflægningsrum.

Kraftig og moderne performance

Ford Edge er som standard tillige udstyret med Fords intelligente firhjulstræk, som automatisk fordeler trækket på de fire hjul afhængig af kørsel og vejens beskaffenhed, hvilket sikrer maksimalt vejgreb under alle forhold. Den nye Edge introducerer nyeste version af dette system, der ved hjælp af bilens sensorer i løbet af 10 millisekunder afgør, om firhjulstræk er nødvendigt.

Dertil yder Fords nye 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor 238 hk og optimeret brændstoføkonomi, lavmoment og støjreducering. Motoren bryster sig derudover af både en mindre højtryksturbo og større lavtryksturbo. Ved højere hastigheder tager den større turbo over for at opnå en acceleration, der med ottetrins automatgear giver en smidig køreoplevelse. Gearkassen omfatter derudover adaptive shift scheduling, der aflæser individuel kørestil og tilpasser gearskift herudfra. Systemet kan også identificere op- eller nedadgående hældninger og hårde sving, som den justerer gearskiftet ud fra for en mere stabil og behagelig køreoplevelse. Desuden har den adaptive shift quality control, som aflæser bilens information og vejforholdene og derefter tilpasser koblingstrykket herudfra for blødere gearskift.

I Danmark fås den nye Edge med Fords 2-liters EcoBlue-dieselmotor i to udgaver –150 hk og 238 hk. Den nye Ford Edge kan bestilles fra januar og fås hos danske Ford-forhandlere til april. Priserne er endnu ikke offentliggjort. 

Kommentarer