DEL

Når den lille nuttede Fiat 500 bliver for lille til familiens behov, hedder næste led i modelrækken Fiat 500L og den endnu større Fiat 500L Wagon. Fiat 500L er MPV-udgaven af den italienske livsstilsbil, hvor der er plads til henholdsvis fem og syv personer. Fiat 500L har netop fået en større opdatering, og der er sket mange ændringer og tilføjelser i de nye faceliftede modeller.

Faktisk er 40 procent af komponenterne nye. Det ses især indvendigt, hvor kabinen er blevet redesignet med et helt nyt interiør. Det omfatter blandt andet et nyt multifunktions tre-eget læderrat, helt ny instrumentering med en stor skærm til en omfattende tripcomputer, nye radioer samt en ny udformning af selve instrumentbrættet, der som i Fiat 500 altid er lakeret i samme farve som bilen.

Fiats designere har også haft fokus på komforten, når man sætter sig bag rattet. Gearstangen har fået nyt design, og dens position er hævet. Opbevaringsrummene er blevet større, og der er kommet et nyt praktisk armlæn foran. Der er også blevet plads til mere infotainment-udstyr, ligesom bilerne har fået flere forfinende detaljer. Listen tæller blandt andet ny front med kofangere, som gør de to biler endnu mere udtryksfulde og gør familiefornemmelsen til Fiat 500 tydeligere. Dertil kommer LED-kørelys, nye farver og  nye alufælge. Der er desuden mulighed for at vælge Uconnect  radio med en stor syvtommer touch-skærm, DAB radio og Uconnect Link (Apple® Carplay)  som ekstraudstyr.

Når enden er god

Bagenden på 500L har også fået et løft, og i samspil med nye kromelementer er det med til at give den faceliftede model et mere sportsligt udtryk. Som noget nyt kan man nu vælge mellem tre forskellige tagfarver til Wagon-udgaven.

Fra forsædet og frem er alt ens på 500L og 500L Wagon, og førerpladsen er fortsat præget af masser af lys og med et godt udsyn, en detalje der også er til stor gavn for sikkerheden. Forskellen mellem de to MPV’er ses fra det i øvrigt altid længdejusterbare bagsæde, og bagud. Således er Fiat 500L Wagon 20 cm længere, hvilket giver den en totallængde på 4,35 meter og plads til syv personer. Fraprisen på 204.990 kr er samtidig så skarp, at 500L Wagon er blandt de absolut billigste syv-personers biler på det danske marked.

Både Fiat 500L og Fiat 500L Wagon leveres med tre forskellige økonomiske motorer. På benzinsiden omfatter det den stærke TwinAir turbomotor med 105 hk, mens der på dieselsiden kan vælges mellem to MultiJet turbodieselmotorer – en 1,3 med 95 hk samt en 1,6 med 120 hk; sidstnævnte er bjørnestærk og byder på et drejningsmoment på hele 320 Nm.

Modelprogrammet er enkelt og overskueligt med et enkelt udstyrsniveau, hvortil man så kan tilkøbe forskellige udstyrspakker alt efter behov, lyst og smag. Priserne på Fiat 500L starter fra 184.990 kr. og på Wagon, med plads til 7 personer, fra 204.990 kr. Der er dansk premiere hos landets Fiat forhandlere i weekenden 2. – 3. september.

Kommentarer