DEL

Der er tale om noget af et bil-ikon, som Fiat har vakt til live igen. For præcis 50 år siden blev den første Fiat 124 Spider lanceret, og det er med dyb respekt for originalen, at roadsteren markerer sin tilbagevenden. Som det var tilfældet med 1966-modellen, byder den nye 124 Spider på ren køreglæde og elegant italiensk design. Den stærke turbomotor, en avanceret undervogn og den nyeste teknologi giver en kompakt, let og sportspræget roadster med plads til to personer.

Potent turbomotor med masser af moment

Fiat 124 Spider er en klassisk roadster med baghjulstræk og en meget præcis sekstrins gearkasse. Den har en letbetjent kaleche, der nemt pakkes ned, så man hurtigt er klar til en køretur med vind i håret. Under motorhjelmen ligger en stærk 1,4 liters MultiAir turbomotor, der yder 140 hestekræfter med et drejningsmoment på hele 240 Nm, og som accelererer den lette Spider fra 0-100 km/t på bare 7,5 sekunder.

Udstyrsniveauet er højt og omfatter bl.a. 17” alu-fælge, adaptive LED forlygter, 7” display med DAB-radio, multimediekontrol, Bluetooth, læderindtræk, regnsensor m.m. Hertil kan man vælge mellem otte farver, som alle er tro mod den klassiske model, blandt andet Rosso Passione (rød), Nero Vesuvio (sort metallic) og Azzurro Italia (azurblå metallic).

Elegant fødselar

Spideren, der er designet på Fiats Centro Stile i Torino, er på flere punkter en moderne genfortolkning af den oprindelige model, som vidt og bredt betragtes som en af Fiats smukkeste biler gennem tiden. Den oprindelige Spider havde sin debut i november 1966 på biludstillingen i Torino, og den modtog straks stor ros fra både presse og kunder.

50 års fødselsdagen markeres blandt andet med premieren på en flot reklamefilm på 124 sekunder, der hylder originalen, hvis 19-årige levetid er blandt de absolut længste for en lille sportsvogn, og som kun overgås af Alfa Romeo Spider.