DEL

Scala er den første model med Skodas nye design. Især den forlængede glasbagklap, hvor Skoda står skrevet med bogstaver, får Scala til at skille sig ud fra mængden af familiebiler. Samtidig har Scala godt med plads. Selvom Scala er en forholdsvis kompakt bil (4.362 mm lang, 1.793 mm bred og 1.471 mm høj), er den overraskende rummelig. For eksempel er der lige så meget knæplads og lofthøjde på bagsædet som i en Octavia, og bagagerummet er på hele 467 liter og 1.410 liter, når bagsædet bliver fældet frem.

Altid online med eSIM

Alle Skoda Scala har som standard eSIM, så bilen altid er online. Det indbyggede SIM-kort er blandt andet forsætningen for eCall, hvor nødopkaldet går til 112-alarmcentralen i det land, som man befinder sig i, når man trykker på den røde nødopkaldsknap, eller når Scala foretager et automatisk nødopkald efter en ulykke. Desuden gør eSIM det også muligt at opdatere infotainmentanlæggets software og kort online uden at skulle besøge en forhandler.

Sikkerhedsudstyr og Simply Clever-løsninger

Med en frapris på 189.990 kr. bliver Skoda Scala 1.0 TSI 95 hk ACTIVE den billigste Scala. Active-varianten har masser af udstyr – ikke mindst alt det vigtige sikkerhedsudstyr, som alle Scala har tilfældes. Således har Scala både frontassistent med udvidet fodgængerbeskyttelse, vejbaneassistent, syv airbags, multikollisionsbremse og det føromtalte eCall. Der medfølger også Skoda Care Connect i ét år, hvor man via en app for eksempel kan få notifikationer, hvis bilen overskrider en fartgrænse, som man selv har fastsat, eller kører ind i eller forlader et bestemt område.

Komfortudstyret omfatter bl.a. aircondition, to USB-C-porte og et SWING-infotainmentsystem med DAB+ og Bluetooth. Derudover har udstyrsniveauet Active blandt andet basis LED-lygter for og bag.

Skoda er kendt for sine praktiske Simply Clever-løsninger, og Scala er ingen undtagelse. Indersiden af tankdækslet huser en isskraber, som også er en måler til dækmønster, og som den første Skoda har Scalas sprinklervæskebeholder en praktisk folde-ud-krave, så man ikke spilder ved påfyldning.

Flot forlænget glasbagklap

Næste udstyrsniveau er Ambition, og der starter priserne ved 209.990 kr. for Skoda Scala 1.0 TSI 95 hk Ambition. Med det udstyrsniveau følger Fuld LED-baglygter med animeret blinklys og den forlængede glasbagklap.

Udstyrslisten fortsætter med for eksempel tågeforlygter, to-zonet klimaanlæg, multifunktionslæderrat, fartpilot med hastighedsbegrænser, træthedsregistrering, 12 V-stik i bagagerummet og en paraply i førerdøren.

Topmodel med topudstyr

Style er Scalas højeste udstyrsniveau, hvor priserne starter ved 239.990 kr. for en 1.0 TSI 115 hk Style. Udover Ambition-udstyret har Style blandt andet Bolero-infotainmentsystem med 8’’ skærm, Apple CarPlay og otte højttalere. Den store skærm viser også billedet fra bakkameraet, og der er parkeringssensorer bag.

Foran byder Style på Fuld LED-forlygter med AFS, som automatisk tilpasser lyset til køresituationen, ligesom en fjernlysassistent automatisk blænder ned og op for det lange lys. Derudover har Style Easy Start – nøglefri start/stop ­– og 16’’ Alaris-alufælge og meget mere. Ikke alene har Scala et omfattende standardudstyr. Skodas nye mellemklassebil giver – afhængig af udstyrsniveau – også mulighed for ekstraudstyr, som normalt er forbeholdt langt større biler. For eksempel kan Scala fås med digitalt cockpit, dynamisk fartpilot, parkeringsassistent, el-bagklap samt elektrisk anhængertræk, der frigøres med et tryk på en knap i bagagerummet.

Kommentarer