DEL

Vi har af gode grunde endnu ikke set den nye elbil fra Opel ved selvsyn, da den først bliver præsenteret på den store biludstilling i Paris i slutningen af næste måned. Men skal man tro de tyske bulletiner, så er den en anelse mindre end Astraen, hvilket så indikerer, at Ampera-e størrelsesmæssigt er en typisk mellemklassebil.

Rækkevidde på mere end 300 km

Ampera-e har de kvaliteter, der ofte knytter sig til elbiler som for eksempel en lynhurtig acceleration. 0-50 km/t kan klares på 3,2 sekunder, og en acceleration fra 80 til 120 km/t kan klares på 4,5 sekunder. Præstationer der normalt kun findes på Opels OPC modeller. Drejningsmomentet på Ampera-e er på imponerende 360 Nm og topfarten 150 km/t. Ampera-e får betydelig længere rækkevidde end de fleste andre elbiler. Ifølge flere tyske medier, vil den have en rækkevidde på mere end 300 km. Batteripakken er gemt fladt under gulvet for at sikre så meget plads i kabinen som muligt. Ampera-e har derfor plads til fem personer og et bagagerum, der kan sammenlignes med traditionelle biler i mellemklassen.

Masser af fede features

Passagerer i Ampera-e får i det hele taget fine forhold takket være en rumlig kabine og mulighed for at koble op til bilens Wi-Fi hotspot med 4G forbindelse til omverden. Ampera-e har nyeste generation af Opels Intellilink infotainment og OnStar service, hvor man kan få hjælp hos en servicemedarbejder på Opels servicecenter. Systemet er kompatibelt med Apple CarPlay og Android Auto, så passagerer har fuld adgang til deres egen musik og kan downloade film fra nettet via det indbyggede Wi-Fi, hvor op til syv enheder kan tilkobles på samme tid.

Matcher BMW i3

Prismæssigt er der ikke kommet noget frem, men et godt gæt kunne være, at Ampera-e bliver en smule billigere end BMW i3. Derfor gætter vi på en dansk pris på lidt under 300.000 kr. Hvornår Opel Ampera-e forventes at nå frem til danske forhandlere er også usikkert, men i og med, at den præsenteres her i efteråret, tyder meget på, at vi ser den på gaden i Danmark i første halvdel af 2017.

 

Kommentarer