DEL

Sidste år rullede der 371 solgte biler ud af Jaguar Land Rovers to forretninger. Det er ikke ret meget set ud fra, hvor mange biler der i sin helhed er solgt i Danmark sidste år, men for Jaguar og Land Rover er tallet ret flot. Set i det lys må man sige, at november måned har vist sig at være intet mindre end forrygende. I alt knap 100 nye kundeordre er der kommet ind. Men salget er ikke kommet af sig selv. Det er resultatet af en målrettet og aggressiv prispolitik, forklarer landechef Michael Lund fra British Car Import.

– Vi brugte de leasingbiler som var kommet hjem, og egentlig var beregnet til et dybfrosset erhvervsmarked, til at sætte priserne voldsomt ned for de private kunder. Samtidig gik vi ud med meget attraktive privatleasingtilbud, og beskatningspriser. Vi havde naturligvis forventet en effekt, men at den blev så markant, overgår selv mine forventninger, fortæller Michael Lund.

Hos Land Rover er det især Land Rover Discovery Sport og Range Rover Evoque der har solgt godt, mens det hos Jaguar er F-PACE, EX og modellen XF, der har været drivende for salget.

Antallet af de såkaldte leads – altså henvendelser fra kunder, der søger informationer via nettet eller besøger forhandleren for en prøvetur, nærmer sig kombineret 500 denne måned – og op til 40 prøvekørsler på en almindelig søndag, er ikke noget man er vant til hos Jaguar Land Rover. Men det er meget positive tegn, og præcis den vej man har tænkt sig at gå i jagten på endnu mere vækst.

– Vi skal vokse markant de næste år, og allerede nu har vi øget bemandingen i vores forretninger og her hos importøren. Vi har også allerede introduceret et af Danmarks bedste CRM systemer, så alle de kunder, der henvender sig til os for mere information, prøvekørsler eller tilbud får hurtig og effektiv betjening. Det har hjulpet os til det gode salg, og er helt afgørende for fremtiden, hvor vi fortsætter oprustningen, siger Michael Lund, der også fortæller at salget ikke alene er vokset – det har også ændret karakter.

– Vi har været vant til, at kunderne primært har været på erhvervsleasing, men nu ser vi også et langt højere antal privatkunder. Det beviser i hvert fald for mig, at de private kunder gerne vil have en Jaguar eller en Land Rover, og nu har fundet ud af, at den ikke nødvendigvis koster fra en million – man at de kan blive godt kørende for under det halve, siger Michael Lund.

Som bedste eksempel nævner han Jaguars nye SUV – E-PACE, der kan privatleases for 4995 kroner om måneden eller købes for 414.900 kroner, når den kommer til salg i slutningen af januar. Har man firmabil er erhvervsbeskatningen også gunstig med en beskatning fra 325.576 kr.

 

Kommentarer