DEL

Men et samlet salg på 58.000 biler markerer Toyota Aygo sig som en af de mest sælgende biler i Danmark gennem mere end et årti. Nu er Toyota klar med en ny og forbedret udgave af Aygo, der har Danmarkspremiere hos Toyota-forhandlere over hele landet i weekenden 16.-17. juni.

Bilens udvendige design er blevet opdateret. Den nye Aygo fastholder det markante X på fronten, men designet skifter fra den tidligere todimensionelle oplevelse til et mere markant tredimensionelt design, der giver bilen et endnu mere gennemført og fuldstændigt look.

Derudover pryder et nyt for- og baglygtedesign den nye Aygo og skaber en visuel bedre sammenhæng mellem front og bag. En ny unik LED-lyssignatur i både for- og baglygterne sørger desuden for, at Aygo bliver let-genkendelig. Sammen med den nye tredimensionelle front syner den nye Aygo derfor også meget mere strømlinet end nogensinde før.

Nye farver og eksklusivt ydre

To nye farver er tilføjet den i forvejen brede farvepalette i form af lilla-tonen Magenta og en særlig blå farve, der fastholder muligheden for at give Aygo et friskt og ungt look. Flere nydesignede 15” alufælge, der følger de forskellige udstyrsvarianter, tilfører den nye Aygo et mere eksklusivt ydre.

Inde i kabinen har både sæder og instrumentpanel fået en opgradering med en højere oplevet materialekvalitet, mens en 7” stor touch skærm med multimediesystem og indbygget bakkamera fortsat sidder centralt placeret i kabinen – nu med mulighed for smartphone integration gennem Apple CarPlay og Android Auto.

Der har været stort fokus på at forbedre køreegenskaberne i den nye Aygo, hvor det især har været i højsædet at øge kørekomforten for både fører og passagerer ved at formindske støjniveauet i kabinen.

Den trecylindrede 1.0-liters benzinmotor fra Toyota er blevet opdateret og yder fremover 72 hestekræfter – tre flere end i den gamle Aygo – og fremstår derfor lidt mere kraftfuld. Samtidig er drejningsmomentet øget ved lavere omdrejninger, hvilket er med til at give en endnu bedre køreoplevelse især i byerne.

Selv om motoren i den nye Aygo er blevet kraftigere, har Toyota-ingeniørerne virkelig lagt sig i selen og formået at mindske brændstofforbruget, så bilen i snit kører 26,3 km/l ved blandet kørsel. Og på trods af at den nye Aygo endda også har fået testet brændstofforbrug og CO2-udledning efter den nye og mere virkelighedstro WLTP-målemetode og fået omregnet tallene til såkaldte korrelerede NEDC-tal, falder udledningen fra 88 til 86 gram CO2 pr. km.

Adrætte køreegenskaber

Hjulophænget er blevet justeret sammen med en opdatering af styringssoftwaren, og det har ifølge Toyota givet bilen mere adrætte køreegenskaber. Det er fortsat muligt at få Aygo med Toyotas sikkerhedspakke Toyota Safety Sense, der rummer både automatisk nødbremse ved hastigheder helt op til 80 km/t. og vognbaneassistent, der advarer, hvis man utilsigtet kommer til at krydse vejstriberne uden at bruge blinklyset.

Den nye Aygo er spækket med udstyr, og allerede fra basisudgaven med tilnavnet x får man audiosystem med Bluetooth til håndfri mobilsnak og trådløs streaming af musik, elruder, fjernbetjent centrallås og LED-kørelys signatur for og LED-baglygte signatur. Aygo x kan fås fra 89.990 kr. inkl. leveringsomkostninger.

Du kan dog også vælge at finansiere din nye Aygo fra 851 kr. om måneden i 96 måneder med 20 procent i udbetaling gennem et elitelån hos Toyotas eget finansieringsselskab Toyota Finans, der ifølge Forbrugerrådets magasin Tænk Penge tilbyder Danmarks bedste billån.

Attraktiv finansieringsrente på 0,95 procent

Netop finansieringen er central ved lanceringen af den nye Aygo. Historisk set vælger rigtig mange nemlig at få deres nye Aygo finansieret, og for at imødekomme den store interesse for finansiering af en ny Aygo skruer Toyota en tand ekstra ned for renten og tilbyder en variabel rente på blot 0,95 procent i lanceringsperioden frem til 31. juli.

Det gør, at den særligt attraktive udstyrsudgave med navnet Aygo x-cellence kan finansieres for 1.133 kr. om måneden. Toyota forventer, at x-cellence bliver den mest populære udgave, bl.a. på grund af det høje udstyrsniveau, der som standard byder på fx 15” alufælge, ægte lædersæder, aircondition, bakkamera, elsidespejle med varme og x-touch multimediesystem med 7” touch farveskærm for blot at nævne lidt af udstyret.

Derudover fås også flere andre varianter i forskellige farver og med meget forskelligt udstyr. Varianten x-cite fås udelukkende i den lilla-tonet Magenta farve med sort tag og smartphone integration, mens varianten x-trend i sortmetal lakering med cyan blå designdetaljer udvendig og indvendig og 15” sports alufælge med matchende navkapselringe markerer sig som den sportslige, frække dreng i klassen.

Den nye Toyota Aygo har som tidligere nævnt premiere i Danmark i weekenden 16.-17. juni, hvor Toyota-forhandlerne over hele landet som nogle af de første i Europa får et utal af biler hjem, der kan ses nærmere og prøvekøres.

Kommentarer