DEL

Der er tale om den mest kraftfulde, sekscylindrede benzinmotor nogensinde i en BMW M model, og den giver helt ekstraordinære kræfter. Den nyudviklede 3,0-liters motor med M TwinPower Turbo yder 480 hk og har et drejningsmoment på 600 Nm. Versionen med bi-turbo, udviklet specielt til BMW X3 M Competition og BMW X4 M Competition, yder hele 510 hk og har et drejningsmoment på 600 Nm.

M xDrive og aktivt M differentiale

For at sikre, at kræfterne i de nye high-performance motorer kanaliseres til underlaget samarbejder de med en ottetrins M Steptronic automatgearkasse med Drivelogic i kombination med det nye M xDrive firehjulstræksystem – som havde sin debut i den nye BMW M5.

BMW X3 M og BMW X4 M har som udgangspunkt baghjulstræk, men de indstilles begge nemt til firehjulstræk. Interaktionen mellem M xDrive og det aktive M differentiale på bagakslen fordeler motorkraften mellem de fire hjul for at opnå maksimal trækkraft og retningsstabilitet. BMW X3 M og BMW X4 M går begge fra 0-100 km/t på 4,2 sekunder, mens Competition-udgaverne med permanent firehjulstræk klarer spurten på 4,1 sekunder.

M specifik undervognsteknologi

Kombinationen af dynamik og præcision understøttes af sofistikeret undervognsteknologi. Med tre valgfri indstillinger giver M specifikke og elektronisk styrede støddæmpere en normal dagligdagskomfort, men hvis det ønskes giver den også ekstrem direkte kontakt med vejen, når der skal være mere sportslig kørsel.

Den skræddersyede M affjedring sikrer en sublim dynamik. Den M specifikke styring inklusive M Servotronic og M bremser fuldender pakken sammen med 20 tommer M letmetalfælge.

M design både udvendigt og indvendigt

Standardudstyrslisten på de fire nye modeller er omfattende, og indeholder blandt andet sportssæder, læderindtræk, M specifik instrumentering, LED-lygter, HiFi-højttalersystem og ConnectedDrive-navigationspakke. Specifikt for Competition-udgaverne er blandt andet 21 tommer M letmetalfælge og M sportsudstødning.

Fra august måned tilbydes endda en M Carbon eksteriørpakke med designelementer i kulfiberforstærket plast som for eksempel luftindtag og sidespejle.

Dimensioner og lancering

BMW X3 M og BMW X4 M måler henholdsvis 4.726 mm og 4.758 mm i længden med en akselafstand på 2.864 mm. Bagagerumsvolumen er henholdsvis 550/1.600 liter og 525/1.430 liter. Anhængervægten med og uden bremser er 2.500/750 kg.Alle fire modeller lanceres i juli måned. Priserne er endnu ukendte. 

Kommentarer