DEL

Bilproducenterne Fiat Chrysler (FCA) og PSA Peugeot har skrevet under på en fusionsaftale om sammenlægning af de to parter, oplyser producenterne i en fælles udtalelse.

Det nye selskab vil stå for produktionen af Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, RAM og Vauxhall.

Med sammenlægningen bliver selskabet verdens fjerde største bilproducent, kun overgået af Volkswagen, Renault-Nissan og Toyota.

Som ventet bliver det den nuværende PSA Peugeot-boss, Carlos Tavares, der bliver den administrerende direktør for den sammenlagte bilproducent, mens FCA-chef John Elkann bliver formand for bestyrelsen.

Fælles navn endnu ikke på plads


Det fusionerede selskab har endnu ikke besluttet et fælles navn, men det ligger fast, at det nye hovedsæde kommer til at ligge i Holland. Det er også besluttet, at selskabet vil få større kontorer i Milano, New York og Paris. Fordelingen mellem de to parter bliver i øvrigt 50-50. Sammenlægning forventes at blive gennemført i løbet af de næste 12 til 15 måneder.

FCA kontrolleres af den italienske Agnelli-familie, som grundlagde Fiat. Koncernen har i flere år ledt efter en mulig fusionspartner.

For et halvt års tid siden forhandlede producenten med Renault, men FCA trak sit tilbud tilbage, inden der lå en aftale. Hvad fusionen får af betydning for de respektive medarbejdere står der intet om i den fælles udtalelse. 

Kommentarer