DEL

Var du blandt de kvinder, der fik den helt forkerte julegave af ægtemanden i år? Og tegner 2018 ikke til at blive et år, hvor der er tid til at tage på den ultimative safaritur til Sydafrika, som du ellers har plaget ham om i årevis? Så er der hjælp at hente her. I artiklen ser vi nemlig nærmere på, hvilken bil der burde kåres til årets bedste bil for kvinder, og hvordan du bedst muligt kan forkæle dig selv.

Kriterierne for en god ”kvinde-bil”

For at vurdere, hvilken bil der burde opnå titlen som årets bedste bil for kvinder, skal vi først se nærmere på, hvad forskellen på mænd og kvinder er – altså når det kommer til valget af den perfekte bil. Undersøgelser viser, at mænd og kvinder fokuserer på forskellige elementer, når de udvælger sig drømmebilen. Vigtigt for begge køn er prisen, men for kvinder drejer det sig i høj grad også om det praktiske samt fleksibilitet; hvor langt kan bilen køre på literen, er der plads til børnene, alle pakkenellikerne osv. Til trods for ønsket om rummelighed går kvinder ofte efter en lille bil. De såkaldte minibiler rangerer derfor højt, især fordi at de, modsat mikrobilerne, føles som ”rigtige” biler.

Den bedste bil for kvinder 2017

Med disse kriterier in mente peger vi på at den bedste bil for kvinder 2017 er en ret lækker minibil, der trods titlen som minibil rummer plads til hele familien – og dette er uden, at chaufføren oplever at sidde klinet op ad forruden. Samtidig befinder bilen sig i en prisklasse, der er til at betale. Dette skyldes især det lave afgiftsniveau på minibiler.

Vi peger på den nye pålidelige og sportslige VW Polo – en økonomisk bil som formår at virke luksuriøs og robust på en og samme tid. VW Polo kan køre helt op til 22 km på literen, hvilket forklarer dens placering i kategorien som økonomisk bil. Den tyske bilproducent har desuden formået at gøre den nye VW Polo langt mere komfortabel og rummelig, uden at tilføje bilen ekstra vægt. Denne nye model får dig til at glemme alt om den gamle tredørs Polo, og den fås kun i en lækker femdørs udgave. Dette gælder endda også for GTI modellen.

Andre minibiler du bør holde øje med  

Andre af 2017’s minibiler som du bør holde dig for øje, er Seat Ibiza og Suzuki Swift. Med sit skarpe udseende, nye teknologiske udstyr og langt bedre indvendige plads, gør især Seat Ibiza det godt. Modellen har langt hen ad vejen arvet udstyret fra modellen Leon, hvilket er en opgradering, der blandt andet giver dig adaptiv fartpilot, træthedsassistent og trådløs mobiltelefonopladning. Bilen har dog en ringe støjisolering, der gør, at du tydeligt kan høre maskineriet arbejde. Dette tager desværre lidt af køreglæden.

Den nye Suzuki Swift er også spændende, fordi den, til en vis grad, udgør en del af den nye hybrid-bølge. Suzuki har i denne Exclusive-variant monteret et manuelt gear, som opsamler energi ved nedbremsninger. Denne energi bruges efterfølgende af benzinmotoren til at sætte i gang og accelerere. Teknologien er som sådan ikke noget, du vil bemærke i din daglige kørsel, men den har positiv indflydelse på dit benzinforbrug. Styringen af Suzuki Swift er præcis – måske endda på nippet til at være kedelig. Desuden har bilen en begrænset mængde plads i bagagerummet.

Den noget begrænsede køreglæde i ovenstående biler gør, at de ikke opnår vores uvilkårlige førsteplads som årets bil for kvinder. Hvis du skal ud og investere i en ny bil i 2018, bør du altså kigge lidt nærmere på VW Polo.

Kommentarer