DEL

Subaru har solgt rekordmange biler i Danmark i 2018, selv om mærket på mange måder går sine egne veje. Indtil dato har det japanske mærke solgt 380 biler på danske plader i år, hvilket næsten er en fordobling af tallet fra sidste år, hvor Subaru solgte 185 biler i Danmark. –

– Det kan godt være, at 380 biler ikke lyder af meget, men taget i betragtning af, at vi sidste år solgte lidt mere end halvdelen, så er der i dén grad grund til glæde hos os, siger Subarus danske salgsdirektør, Niels Thaning til biltesteren.dk. Tallet får dog ikke Subaru-folkene til at læne sig tilbage og smække benene op på bordet:
– Vi kører på, og jagter et mål om 1.000 solgte biler i et kalenderår indenfor en overskuelig årrække, siger Niels Thaning videre.

Subaru står fast på permanent firehjulstræk som det optimale drivkoncept og har gennem 50 år udviklet og finpudset boxermotoren til dens nuværende høje niveau. Det har vi danskere fået øje på. På markeder som USA, Canada og Australien er Subaru store og vinder ofte priser som det sikreste valg og bedste køb i flere bilklasser. Det skyldes blandt andet firehjulstræk, sikkerhedsteknologi og en dokumenteret driftssikkerhed og holdbarhed: 98% af alle producerede Subaru-biler fra de sidste 10 år er stadig på vejene.

Subaru XV brød gennem salgsmuren

Herhjemme har introduktionen af den nye XV været med til at øge salgstallene for Subaru. Det er en sportslig model i en fornuftig prisklasse, som også introducerede en helt ny platform.

– XV ramte plet hos danskerne med friske køreegenskaber, et højt sikkerhedsniveau og skarpt design. Den lancerede også Subarus nye platform, der er forberedt til alternative drivkilder som el og hybrid, så det var fuldt fortjent, at den brød igennem salgsmuren, siger Niels Thaning.

Kendte modeller er stadig favoritter

Selv om XV er i front, sælger de kendte modeller også godt her i 2018. Over halvdelen af de dansk indregistrerede Subaru’er er Forester-modellen. En ny udgave af den kendte SUV skal være med til at give Subaru en god start på 2019. X-Line hedder den nye model, der lander tidsnok til at blive stjernen, når Subarus danske forhandlernetværk holder Nytårsgalla i weekenden den 5.-6. januar. Forester X-Line har masser af komfortudstyr samt sikkerhedssystemet EyeSight som standardudstyr.