DEL

Kabinen i den nye Audi A6 Avant er endnu mere rummelig end i forgængermodellen. Audi siger selv, at den nye A6 Avant overgår konkurrenterne, når det gælder albueplads foran og bagi samt knæplads ved bagsædet. Til trods for den sportslige linjeføring har den nye A6 Avant overtaget den rummelige bagagerumsvolumen fra forgængeren. Bagagerummets grundmål giver en læssebredde på 1.050 mm og en volumen på 565 l, der vokser til 1.680 l, når bagsæderyglænene klappes frem. Den nye Audi A6 Avant er 4,94 m lang, 1,89 m bred og 1,47 m høj.

Sikkerhed frem for alt

Audi A6 Avant er spækket med sikkerhedssystemer inden for lysteknik, assistentsystemer og passiv sikkerhed. LED-forlygter er standardudstyr på den nye Audi A6 Avant, og du kan vælge mellem tre udførelser – topversionen er HD-Matrix-LED-forlygter med fjernlys i høj opløsning. Det dynamiske blinklys og de pulserende coming og leaving home-iscenesættelser understreger A6-familiens selvstændige karakter. Som ekstraudstyr kan konturambientebelysningspakken iscenesætte kabinedesignet.

Som den perfekte løsning for dig, der kører mange kilometer, byder A6 Avant på et omfattende udbud af førerassistentsystemer, som er inddelt i pakkerne ”City” og ”Tour”. Hertil hører ud over den standardmonterede nødbremseassistent ”Audi pre sense front” blandt andet den adaptive kørselsassistent med indsnævringsassistent. Den understøtter længde- og tværføringen ved stop and go-kørsel ned til stilstand og ved hastigheder op til 250 km/t og aflaster føreren ved at accelerere og bremse.

Ved hjælp af ekstrafunktionen ”effektivitetsassistent” medtager den adaptive kørselsassistent forudseende hastighedsgrænser, sving, rundkørsler og ved aktiv guidning også steder, hvor man skal dreje fra, i hastighedsreguleringen. Effektivitetsassistenten giver ud over de forudseende anvisninger i kombiinstrumentet en mærkbar tilbagemelding via den aktive speeder. Sammen med MHEV-systemet kan disse assistenter bidrage til en forbrugsoptimeret kørestil.

Nødsituationsassistenten giver øget sikkerhed. Den registrerer, hvis føreren ikke agerer, og advarer i sådanne situationer optisk, akustisk og mærkbart. Hvis føreren ikke reagerer på det, overtager systemet og tænder havariblinket samt bringer automatisk A6 til stilstand i bilens egen vognbane.

Alle motorer har mildhybridteknologi

Alle motorer er som standard udstyret med et mildhybridsystem, som øger komforten og effektiviteten yderligere og kan sænke brændstofforbruget ved reel kørsel. Remstartergeneratoren, som er det centrale element i MHEV-systemet, genindvinder i 48 V-systemet en ydelse på op til 12 kW ved deceleration og sender strømmen ind i et separat litium-ion-batteri. Med standset motor kan den nye Audi A6 Avant rulle ved mellem 55 og 160 km/t, og start-stop-funktionen er allerede aktiv fra 22 km/t.

Komfortabel og adræt som aldrig før

Undervognen på den nye A6 Avant byder i forhold til forgængeren på en endnu større spredning mellem dynamik og komfort, og det standardmonterede progressive styretøj imponerer med en høj styrekomfort. Udvekslingen er i forvejen sportslig, og systemet arbejder her mere og mere direkte, jo mere rattet drejes. Som ekstraudstyr tilbyder Audi den dynamiske firehjulsstyring, der gør A6 Avant særligt manøvredygtig. Ved hastigheder op til 60 km/t drejer baghjulene op til 5 grader i modsat retning, hvorved vendediameteren reduceres med op til 1 m til i alt 11,1 m. Uanset om det er ved parkering og manøvrering eller under kørsel i byen mærker man derfor i dagligdagen ikke størrelsen på A6 Avant.

Kunderne kan vælge mellem fire undervognstyper: Den standardmonterede stålaffjedring, sportsundervognen, undervognen med støddæmperregulering samt luftaffjedringen ligeledes med regulerede støddæmpere. Den elektroniske undervognsplatform regulerer ud over støddæmperne og luftaffjedringen også den dynamiske firehjulsstyring og det videreudviklede sportsdifferentiale, som ved hurtig kørsel gennem sving fordeler trækkraften aktivt mellem baghjulene efter behov.

Et smukt sted at opholde sig

Arkitekturen i kabinen i den nye Audi A6 Avant er ret enkel, men alligevel elegant. Det slanke instrumentpanel er domineret af en black panel-flade, hvori den øverste MMI touch response-skærm er integreret. På samme måde som den nederste skærm på midtertunnelens konsol er den drejet let i retning mod føreren. Afhængigt af kundens ønske er interiøret i den nye Audi A6 Avant præget af helt forskellige karakterer.

Intuitiv og logisk at betjene

I forbindelse med MMI touch response-betjeningskonceptet i den nye Audi A6 Avant udføres næsten alle funktioner på to store skærme. På den øverste med et diagonalmål på 10,1” – hvis bilen er udstyret med MMI Navigation plus – styrer føreren infotainment og navigation. 

På den 8,6” store skærm derunder styrer føreren klimaanlæg, komfortfunktioner og tekstangivelse. I den forbindelse kan føreren på komfortabel vis lade håndleddet hvile på gearvælgeren. Takket være den mærkbare og akustiske tilbagemelding er MMI touch response-teknologien hurtig og betjeningssikker. MMI-menustrukturen er intuitiv og flad som på en smartphone.

Sammen med MMI Navigation plus kommer det komplet digitale Audi virtual cockpit med et diagonalmål på 12,3”, som betjenes via multifunktionsknapperne på rattet. Head-up-displayet (ekstraudstyr) projicerer informationer op på forruden. Den naturlige stemmebetjening gør den nye A6 Avant til en intelligent samtalepartner. Den besvarer kommandoer og spørgsmål på to måder: med data, som er lagret onboard, og viden fra skyen.Takket være den standardmonterede personalisering kan du gøre brug af op til syv individuelle profiler, hvori flere førere kan gemme op til 400 forskellige indstillinger.

Intelligent rejsepartner

Topsystemet i infotainmentprogrammet til den nye Audi A6 Avant er MMI Navigation plus (ekstraudstyr). Systemets dataoverførselsmodul understøtter standarden LTE Advanced og omfatter et Wi-Fi-hotspot. Navigationen registrerer førerens præferencer på baggrund af de kørte strækninger og genererer intelligente forslag derudfra. Porteføljen fra Audi connect omfatter en lang række onlinetjenester, herunder også Car-to-X-tjenester. myAudi-appen kobler bilen tæt op med ejerens smartphone.

A6 Avant lander hos de danske forhandlere i slutningen af sommeren. Der er ikke danske priser på Audi A6 endnu.

Kommentarer