DEL

Fjerde generation af Renault Scenic er klar til salg, og denne weekend er der Åbent Hus hos landets Renault forhandlere, der fremviser en af klassens flotteste familieflyttere. Udstyret med 20 tommer hjul, bredere, lavere og længere mener den danske importør, at den nye Scenic ganske enkelt er en sexet familiebus.

Den nye Renault Scenic er som den første bil fra Renault udstyret med Active Emergency Braking System. Systemet, der virker op til 60 km/t, bremser automatisk bilen helt op i tilfælde af eksempelvis en fodgænger, der går ud foran bilen, hvor føreren ikke selv reagerer. Men der er mange andre sikre tekniske detaljer i bilen, der hjælper med til at øge sikkerheden. Den kan fås med adaptiv fartpilot, der virker op til 160 km/t, og så har bilen også lane keeping assist system og er udstyret med automatisk op- og nedblænding.

Sexet design

Som Renaults chefdesigner sagde ved pressemødet i forbindelse med lanceringen af den nye Scenic, så er det familiebilen, for de forældre, der stadig er forelskede – i hinanden, vel at mærke. Altså, at her er en bil, der selv om den skal være praktisk, ikke er holdt op med at appellere til følelserne. Så på trods af, at den nye Scenic er blevet længere end den foregående, ser den langt mere kompakt og sportslig ud. Det skyldes ikke mindst, at den har fået øget frihøjde og, at rudearealet er blevet mindre.

Samtidig har bilen mulighed for to tonet karosseri, hvor taget er sort eller gråt. De 20 tommer hjul er standard og prismæssigt koster de omtrent det samme som 17 tommer hjul. Bredden er blot 195 mm og det betyder en lavere rullemodstand og dermed et lavere brændstofforbrug.

Priserne begynder ved 239.900 kroner for den korte version i basisversionen Life og med en 115 hk benzinmotor. Grand Scenic med syv sæder begynder ved 299.900 kroner. Her får man ud over en større bil med to ekstra sæder også versionen med 130 hk benzinmotor. Udstyrsniveauet er her Zen – der er mellemniveauet i udstyr.

Alle Renault forhandlere holder Åbent Hus både lørdag og søndag fra 11.-16.

 

Kommentarer