DEL

Landets Volkswagen forhandlere udvider nu palletten af crossover-modeller med introduktionen af den nye Tiguan Allspace, der ikke bare er en Tiguan som vi kender den med endnu mere plads og fleksibilitet, men også mere flere nye features. Takket være 215 millimeter mere totallængde og 109 millimeter længere akselafstand byder den nye Tiguan Allspace på markant mere plads til både passagerer og bagagerum. Tiguan Allspace har plads op til syv personer fordelt på tre sæderækker, og skal du ikke bruge de to sæder på tredje sæderække, kan disse foldes fladt ned, så bagagerummet udvides fra 230 til hele 700 liter, og foldes anden sæderække også ned, får du et 1.775 liter stort lastrum.

Mere at byde på

Det er ikke kun målt på antal siddepladser og bagagerumskapacitet, at den nye Tiguan Allspace har mere at byde på, den har også mere standardudstyr end en Tiguan. Eksempelvis kommer en Tiguan Allspace Comfortline med blanke tagrælinger og el-betjent bagklap, og en Highline-version har LED MID forlygter med kurvelys og dynamisk Light assist, nøglefri betjening og en bagklap med Easy Open/Close. Selvom Tiguan og Tiguan Allspace er søskendemodeller er der forskelle i designet udover de længere bagdøre. Motorhjelmen er højere og giver en bedre balance i proportionerne på den længere Allspace, og den længere bagsektion har en vindueslinje, der rejser sig hen mod den markante C-stolpe.

Velkendt modelprogram

Tiguan Allspace introduceres med et bredt modelprogram, der følger det, som vi kender fra Tiguan. Det vil sige, at Allspace kommer med tre TSI-benzinmotorer og tre TDI-dieselmotorer, forhjuls- og firehjulstræk og tre udstyrstrin; Trendline, Comfortline og Highline. seks- og syvtrins DSG-gear er standard på alle modeller undtagen på 1,4 TSI Trendline og 2,0 TDI Trendline, der er udstyret med sekstrins manuel gearkasse. Tiguan Allspace kan fås til priser fra 389.995 kr. for en Trendline med forhjulstræk, en 150 hk 1,4 TSI-motor og sekstrins manuel gearkasse, der kører op til 16,7 km/l ifølge EU-normen. Ønskes sekstrins DSG-gear og Comfortline-udstyr, der blandt andet omfatter trezonet klimaanlæg, fjernlysassistenten Light Assist og nedklappeligt passagersæde foran, er prisen 453.395 kr. TDI-dieselmotorerne leverer stabil trækkraft og et relativt lavt forbrug og her starter priserne for Allspace ved 414.995 kr. for en Trendline 2,0 TDI med 150 hk og sekstrins manuel gearkasse, der kører op til 20,4 km/l ifølge EU-normen. Ønskes firehjulstræk starter priserne ved 527.995 kr. for en 150 hk 2,0 TDI med syvtrins DSG-gear og Comfortline-udstyr. Modelprogrammet toppes af en Allspace 2,0 TDI DSG 4Motion Highline til 659.995 kr., der kører med en 240 hk og 500 Nm stærk 2,0 biturbo dieselmotor og er i stand til at nå 100 km/t på blot 6,7 sek. og en topfart på 228 km/t.

Kommentarer